Istanbul

Istanbul, Turska

već od 79€

Opis destinacije

Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - isprepletene i neraskidivo povezane.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin putovanja :Usluga :SPECIJALNA CENA PO OSOBI
HOTEL 3*
REDOVNA CENA
*** GARANTOVANI POLASCI! ***
15.09. - 20.09.2021.ND79€99€
06.10. - 11.10.2021.ND89€99€
20.10 - 25.10.2021.ND89€99€
DAN PRIMIRJA 10.11. - 15.11.2021.ND89€99€
24.11. - 29.11.2021.ND89€99€
08.12. - 13.12.2021.ND89€99€

Popusti i doplate:
- deca 2 do 12 godina u pomoćnom ležaju imaju popust 10 €,
- treća odrasla osoba u pomoćnom ležaju ima popust 5 €,
- doplata za jednokrevetnu sobu 40 €.
 
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
- Prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića i hrane tokom putovanja) na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd, prema programu; sa dozvoljenih maksimalnih 23kg bagažnog prtljaga (1 kofer) i 1 komad ručnog prtljaga po osobi. Organizator putovanja nije u obavezi da primi u autobus višak prtljaga.
- Asistencija pratioca grupe
- Smeštaj u hotelu sa 3* (ili u rangu hotela sa 3*) na bazi tri noćenja sa doručkom
- Troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
- Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete.
- Troškovi OBAVEZNOG putnog zdravstvenog osiguranja putnika uz pokriće za Covid-19
- Nepomenute usluge

Putno osiguranje se preporučuje za putovanje u inostranstvo, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti,budu sprečeni da uđu na teritoriju zemlje u koju putuju ili kroz koju prolaze.

Cene fakultativnih izleta:
- Aja Sofija  + Plava Džamija + Hipodrom  + dvoriste Topkapi- 25 € (cena uključuje ulaznice, obilazak u pratnji vodiča), ulaznice za Topkapi na licu mesta(14 eur)
- Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom - 20 € (cena uključuje obilazak Patrijaršije, vožnju brodom i pratnju lokalnog vodiča),
- Obilazak Dolmabahče palate - 25 € (cena uključuje ulaznicu za palatu u pratnji vodiča),
- Tursko veče na brodu - 30 €
- Prinčevska ostrva - 25 €
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta i poseta je 25 putnika.

 *SIGURNI POLASCI IZ NOVOG SADA (LOKOMOTIVA) - DOPLATA 2000 DINARA  
Hotel Sim, Aksaray, Aksaray Mah Namık Kemal Cad, Abdullah Çavuş Sk. No:14, 34096 Fatih,  nema zvaničnu kategorizaciju, ali je u rangu sa sličnim hotelima  3*. Sulejmanova džamija udaljena je 2 km. Gostima su u okviru ovog hotela na raspolaganju bar i klimatizovane sobe sa sopstvenim kupatilom, kao i recepcija koja radi non-stop, posluga u sobi i menjačnica. Sobe u ovom hotelu imaju garderober. Sve sobe u hotelu Sim sadrže radni sto i flat-screen TV. Doručak je na bazi švedskog stola. Konstantinov stub je udaljen 2 km, a Bazilika Cisterna se nalazi na 2.7 km. 
http://simhotelistanbul.com/

Hotel Monaco 3*, Mimar Kemalettin, Şair Fitnat Sk. No:28, 34130 Fatih/İstanbul, je smešten u četvrti Sultanahmet. Poseduje krovni restoran sa pogledom na more i nudi moderno uređene i klimatizovane sobe. Do Kapali čaršije može da se stigne pešice za samo 15 minuta.Sve sobe hotela Monaco imaju sopstveno kupatilo sa toaletom, tušem i fenom za kosu. Opremljene su flat-screen TV-om, sefom i mini-barom. U restoranu se služi bogat doručak na bazi švedskog stola. Hotel je smešten na 150 metara od tramvajske stanice Laleli, koja je udaljena samo 2 stanice vožnje od tramvajske stanice Sultanahmet.
http://www.istanbulmonacohotel.com/

HOTEL KAYA MADRID no category- u rangu 3*  İskenderpaşa, Çıngıraklı Bostan Sk. No:44, 34080 Fatih
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Fatih) i na oko 20-tak minuta šetnje od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV,mini bar , klima uređaj.Doručak -kontinentalni švedski sto.
http://www.kayamadridhotel.com/tr/

HOTEL HERMANOS  3* Aksaray, Manastırlı Rıfat Sk. No:25, 34096 Fatih
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Aksaraj)  i na oko 2-3 kim od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak - kontinentalni švedski sto
https://hermanos-hotel.business.site/
1. Dan BEOGRAD

Polazak grupe iz Beograda u 17h sa parkinga muzeja 25 maj-kuća cveća. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

2. dan BUGARSKA-ISTANBUL    

Planirani dolazak u Istanbul je u popodnevnim časovima po lokalnom vremenu. Panoramsko razgledanje grada uz usluge vodiča: Golden most, Taksim, Zlatni rog, Bosfor, Palata Dolmabahče. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan ISTANBUL             

Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativno poludnevno razgledanje Istanbula (panoramsko+obilaci): Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, TopKapi palata ( dvoriste)-u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u hotel. Uveče, fakultativni večernji odlazak na orijentalno ili tursko veče. Noćenje.

4. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji:dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata… Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Fakultativna poseta Domabahče palati; fakultativni večernji odlazak na orijentalno ili tursko veče. Noćenje.

5. dan ISTANBUL-BUGARSKA    

Doručak. Napuštanje hotela najkasnije do 09h00-lokalno vreme. Slobodno vreme. Fakultativni izlet  „Prinčevskim ostrvima" (u zavisnosti od vremenskih prilika ).  Prinčevska ostrva – arhipelag od devet ostrva koja se nalaze u Mramornom moru. Bila su poznata turistička destinacija još u vizantijsko doba, kada su često korišćena za slanje u egzil pretendenata na carski presto po čemu su i dobila ime. Danas predstavljaju jednu od turističkih atrakcija. Na ostrvima je zabranjena upotreba motornih vozila. Polazak za Srbiju oko 19:00h. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.

6. dan NIŠ-BEOGRAD    

Planirani dolazak u Beograd je u jutarnjim časovima, na parking Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća).
-  Gotovinski prilikom prijavljivanja uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
-  Čekovima građana
-  Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA
-  Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

TLL

Organizator putovanja je turistička agencija Travelland, broj licence OTP 123/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Travelland. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama