Lisabon

Lisabon, Portugal

već od 849€

Opis destinacije

U „belom gradu“ sa širokog ušća reke Težo mnoštvo kuća penje se uz strmo brdo. Božanstven položaj Lisabona kao i njegove znamenitosti privlače posetioce iz celog sveta, koji se kao i lokalno stanovništvo, kroz grad voze starim škripavim tramvajem br. 28… Lisabon je glavni i ujedno najveći portugalski grad. Smešten je na zapadu Iberijskog poluostrva i korene vuče još iz feničanskog perioda. Više od 800 godina burne istorije daje mu poseban karakter i šarm. Naglo se razvijao od XV veka, perioda velikih otkrića, doživeo razarajući zemljotres u XVIII veku i nanovo iznikao iz pepela starog razrušenog grada. Danas je mešavina duge istorije i modernih trendova. Šetnja njegovim strmim ulicama, vožnja brodićem po reci Težo i uživanje u fado muzici ostaviće vas bez daha…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje LISABON - PRVI MAJ I USKRS
7 dana | 6 noćenja -Avion

Hotel Amazonia 3*- dvokrevetna soba noćenje sa doručkom
Broj ležaja: 2
CENA OD  € 899        
FIRST MINUTE OD € 849

Cena uključuje
- Prevoz avionom na relaciji Beograd– Minhen -Lisabon –Minhen - Beograd
- Aerodromske takse ( u trenutku objavljivanja programa iznose 193 eur i čiji je iznos podložan promeni i konačan iznos utvrđuje se dva dana pre početka putovanja))
- prtljag od 23 kg po osobi i ručni prtljag od 8 kg 
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu
- Panoramsko razgledanje Lisabona
- Smeštaj u dvokrevetnim  sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu 3*
- Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cena ne uključuje
- fakultativni izleti- minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Individualni troškovi
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Doplata za jednokrevetnu sobu  (na upit)
- gradska taksa u Lisabonu 2 evro po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Celodnevni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril – Cena € 90 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za palatu Pena. Trajanje izleta oko 8 sati.
- Celodnevni izlet Batalja, Nazare i Obidoš – Cena € 75 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča,ulaznica u manastir. Trajanje izleta oko 8 sati.
- Celodnevni izlet Evora – Cena € 70 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u katedralu i kapelu. Trajanje izleta oko 8 sati.
- Fado veče – Cena € 70 U cenu je uključena večera i piće u restoranu uz zvuke fado muzike.
- Celodnevni izlet u Porto  - Cena € 119 eur - uključen prevoz autobusom do Porta , razgledanje grada autobusom i pešice u pratnji vodiča agencije i lokalnog vodiča

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.
Hotel AMAZONIA 3* 
hotel se nalazi u centru grada, na pet blokova od glavne avenije Liberdade. Hotel nudi prostrane i klimatizovane sobe sa kablovskom televizijom i radnim stolom. Gosti mogu uživati u kontinentalnom doručku u restoranu i baru, koji je uređen u brazilskom stilu. Hotel ima internet i parking. Hotel Amazonia Lisabon je odličan izbor za putnike koji žele da istraže Lisabon, jer se nalazi u blizini mnogih znamenitosti i kulturnih atrakcija. Hotel je udaljen samo 10 minuta hoda od parka Eduardo VII i trga Marques de Pombal, a 15 minuta vožnje metroom od starog grada, gde se nalaze dvorac Sao Jorge, katedrala Se i trg Comercio. Hotel je takođe blizu raznih restorana, kafića i prodavnica, gde gosti mogu probati lokalnu kuhinju i kupovati suvenire.
DAN 1. 30.04.2024 - BEOGRAD -MINHEN-LISABON
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.05h. Poletanje aviona za Minhen (let LH 17369 ) u 06.05h. Sletanje u Minhen u 07.40h. Nastavak putovanja za Lisabon u 11.20h (let LH 1778) .Sletanje u Lisabon u 13.35h. Transfer do hotela.. Noćenje.

DAN 2. 01.05.2024 - LISABON - PANORAMSKO RAZGLEDANJE I PROGRAM PLUS
Doručak. U 09,00h polazak na panoramsko razgledanje grada: obilazak centralnog dela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstariji i po mnogima najlepši kvart grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko delo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca. Nakon završenog panoramskog obilaska mogućnost odlaska sa vodičem agencije na poludnevni program plus. Program obuhvata odlazak metroom i brodićem do statue Hrista smeštene na levoj obali reke Težo. Inspiracija za gradnju spomenika je bila čuvena statua Isusa Hrista u Rio de Žaneiru. ( karte za metro i brodić putnici kupuju na lisu mesta ). Individualan povratak do hotela. Noćenje.

DAN 3. 02.05.2024- LISABON - SINTRA , KABO DA ROKA , KAŠKAIŠ I EŠTORIL( fakultativno) - LISABON
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak Nacionalne palate Pena, bivše letnje rezidencije portugalskih kraljeva, danas pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa neverovatnim pogledom na strmu, kamenitu obalu i Atlantik. U nastavku obilazak čuvenih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje

DAN 4. 03.05.2024. - LISABON -PORTO ( fakultativno)-LISABON
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje učesnika putovanja ili fakultativni odlazak autobusom do Porta u pratnji vodiča agencije. Polazak u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku u Porto panoramsko razgledanje grada, divne velike luke, romantičnog grada na desnoj obali reke Douro, a koja se baš tu uliva u Atlantik.  Grad Porto je biser barokne arhitekture 18. veka. Obilazak centralnog dela „severne prestonice“: katedrale iz 12. veka koju zovu Se sa „stubom srama“, najvišeg gradskog tornja Klerigoš visine 75 metara, maštovite knjižare Lelo, crkve Karmo, potpuno neobične železničke stanice Sao Bento sa oko 20000 azuležo pločica kao i most Luiš I.  Kroz uske ulice starog grada pod nazivom Ribeira, dolazi se do obale reke Douro odakle se vide sva tri mosta, remek-dela arhitekture, a jedan od njih je izradio i čuveni Ajfel. Porto je raj za ljubitelje umetnosti, na starine ali i ljubitelje dobre hrane i istoimenog čuvenog vina porto. Po završenom obilasku grada slobodno vreme. Povratak u Lisabon autobusom u večernjim satima.Noćenje.

DAN 5. 04.05.2024 - LISABON – OBIDOŠ -BATALJA -NAZARE – LISABON ( Fakultativno)
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet Batalja, Nazare i Obidoš. Polazak oko 8.30 h. Vožnja do Batalje. Obilazak jedne od najviših crkava Portugala i jednog od 7 čuda te zemlje, Manastira bitke ili Santa Marija de la Viktorija, veličanstveni manastir kao od kamene čipke, koji je izgradio prvi vladar druge dinastije Žoao krajem 14. veka. Vožnja do Nazarea, slikovitog naselja sa divnom širokom peščanom plažom, poznatog po tipičnoj narodnoj nošnji. Nastavak puta do Obidoša, bajkovitog, veselog i živopisnog gradića unutar starih zidina. Odlikuje se niskim kućama i krivudavim ulicama prepunim cveća. Slobodno vreme za šetnju. Povratak u Lisabon u popodnevnim satima. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče u restoran u kome se uz laganu večeru i piće uživa u fado muzici. Noćenje.

DAN 6. 05.05.2024 - -LISABON – EVORA ( fakultativno)- LISABON
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Evoru. Vožnja ka jugu preko mosta 25.april i prolazak pored statue Hrista i kopije brazilskog brda Korkovado, prema Evori starom romanskom gradu koji je unet u spisak svetskog nasleđa UNESCO. Nalazi se u provinciji Alentažo gde se, u brdovitim predelima, divnim seoskim pejzažima, vinogradima, domaćoj hrani i tišini i spokojstvu, može uživati u begu od stresnog života. Po dolasku razgledanje Dijaninog hrama, zdanja univerziteta i odlazak do vidikovca odakle se otkriva panorama na okolinu. U nastavku  obilazak katedrale Svetog Franciska i u njoj „ Kapele kostiju“ ispunjene kostima i lobanjama pet hiljada monaha. Slobodno vreme . Povratak u Lisabon preko 17. kilometara dugog mosta Vasko da Gama. Noćenje.

DAN 7. 06.05. 2024. - LISABON-MINHEN-BEOGRAD
Doručak. Rani jutarnji transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Minhen u 06.25h (let LH 1781). Sletanje u Minhen u 10.25h. Nastavak putovanja za Beograd u 15.05h (let LH 1736). Sletanje na beogradski aerodrom u 16.35 h.
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro )

- čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka

OLY

Organizator putovanja je turistička agencija Olympic Travel, broj licence OTP 20/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Olympic Travel. OUP

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.