Meksiko - Plaja del Karmen i Kankun

13 dana, Meksiko

već od 1190€

Opis destinacije

Vodimo vas u zemlju sombrera, brzog gonzalesa, tekile, tortilje i omiljenog čili sosa. U zemlju koja će vas istorijom, kulturnim diverztitetom, legendama i nestvarnim prostranstvima kupiti za sva vremena. Dobrodošli u Mexico!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Polazak
24. 1. 2022
3. 2. 2022
7. 2. 2022
14. 2. 2022
21. 2. 2022
28. 2. 2022
7. 3. 2022

Regularna cena
1.290,00 EUR
First minute
Važi za određeni broj prijava
1.190,00 EUR

Šta je uključeno
- Kompletna organizacija i usluge predstavnika agencije na destinaciji
- Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Kankun, u ekonomskoj klasi
- Avio kartu sa svim taksama na relaciji Kankun – Beograd, u ekonomskoj klasi
- Svi transferi od aerodroma do smeštaja, od smeštaja do aerodroma i između gradova prema planu i programu puta
- Smeštaj
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja u hotelu** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Plaji del Karmen
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja u hotelu** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Kankunu

Nije uključeno
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Vizu za Meksiko (svi putnici su dužni da se sami informišu o pribavljanju vize)

Fakultativni izleti

Čičen Ica

Cena: 80,00 EUR
Posetićemo jednu od najčuvenijih Majanskih piramida, koja je proglašena za jedno od Sedam Svetskih Čuda! Na ovom izletu saznaćemo nešto o kulturi Maja, obići ceo kompleks koji pored piramide obuhvata I teren za “majanski fudbal”, observatoriju I druge hramove. Takođe, imaćete priliku da se kupate I u jednoj od najlepših cenota na poluostrvu Jukatan, cenotu Oxman. Cena izleta obuhvata prevoz, ulaznice za arheološki kompleks i cenote, lokalnog vodiča i ručak. 

Tulum i Koba

Cena: 65,00 EUR
Tulum je jedan od poslednjih izgrađenih majanskih gradova pre dolaska Španaca. Takođe ovo je napoznatiji grad koji se nalazio na samoj obali. Grad je ostao očuvan I stoga ovde možete videti kule osmatračnice, hramove posvećene bogu Čaku,rezervoare sa vodom koji su koristili Majanci. Koba je manje poznato turističko odredište ali izuzetno interesantno I predstavlja skriveni biser Yucatana. Od čitavog nekadašnjeg grada koji je po nekim proračunima na vrhuncu moći imao između 50 I 100 hiljada stanovnika danas je odkriveno svega 5%. U ovom gradu imaćete priliku da obiđete najvišu piramidu Yucatana od 42m  (u ostalim arheološkim nalazištima je zabranjeno penjanje na piramide) I da uživate u pogledu na nepreglednu džunglu. Takođe, na ovom izletu imaćete priliku I da se okupate na jednoj od najlepših plaza na Karibima-plaži Tulum! Cena izleta obuhvata prevoz, ulaznice za arheološka nalazišta, lokalnog vodiča i ručak.

Bakalar(Bacalar)

Cena: 80,00 EUR
Bacalar – Najpoznatije i najfascinantnije nešto što se može videti u samom Bacalaru je jezero, odnosno Laguna od sedam boja. Kako izgleda ovo jezero se može naslututi već po njegovom imenu. Sama voda je jako mirna, a tokom dana i na različitim dubinama, pojavljuje se u brojnim nijansama plave boje. Cena izleta obuhvata prevoz, vodiča, vožnju brodom, posetu cenotama, ručak.

CENA 80 EUR

Tri cenote

Cena: 50,00 EUR
U ovoj avanturi posetićete tri magične cenote: veliku cenotu, otvorenu cenotu i drevnu cenotu. U njima ćete uživati u dubokom plavetnilu I osvežavajućoj vodi. Nakon toga odlazimo i do jedne od najlepših plaža Kariba. Nekada su u ovim cenotama Maje prinosile darove svojim bogovima a sada cenote važe za prekrasne, prirodom izvajane, atrakcije. Ove prirodne jame nastale propadanjem krečnjaka su najpopularniji prirodni bazeni na svetu. Cena izleta obuhvata prevoz, pristup za cenote, lokalnog vodiča i ručak.

Isla Muheres

Cena: 90,00 EUR
Plovimo katamaranom po Karibima i uživamo u suncu, snorkelingu i otvorenom baru našeg broda. Iskrcavamo se pravo na buffet ručak na samom ostrvu. Možemo posetiti i Playa Norte koja je najčuvenije mesto ostrva. Usput ćemo imati vremena da biramo suvenire u lokalnoj luci i posetimo jedinstveno naselje na samom ostrvu. Uživanje i najlepše kupanje na ostrvu koje je posvećeno majanskoj boginji rađanja Išel. Ovo ostrvo je udaljeno od jukatanskog poluostrva samo trinaest kilometara te je vrlo pristupačno za ljubitelje odličnog kupanja u vodama tirkiznih Kariba. Cena izleta obuhvata prevoz do luke, snack po dolasku u luku, vožnju katamaranom, posetu Isla Muheres i snorkeling.

Isla Holboš

Cena: 80,00 EUR
Mali raj na zemlji i to usred Kariba! Otisnućemo se u svetu cenotu Yalahau gde možete uživati u mirnom tropskom pogledu. Zaljubićete se u mističnu Islu la Pasion poznatu po svom čudesnom biodiverzitetu sa tri različita ekosistema. Na ostrvu Holboš čeka vas 36 km čiste plaže sa jedinstvenim belim peskom. Uz sve to ovo ostrvo je još uvek neotkriveni turistički dragulj koji ćemo zajedno istražiti! Cena izleta obuhvata prevoz, vodiča i ručak.

Rio Lagartos i Las Coloradas

Cena: 70,00 EUR
Istražite zadivljujući pejzaž Jukatana. Ovaj kutak poluostrva je još uvek neotrkiveni dragulj što se posetilaca tiče. Spektakularna roze laguna vas čeka sa sve flamingosima, vožnjom čamcima kroz šumu mangrova i velikim zaslanjenim površinama. Pravi užitak predstavljaće poseta Tiziminu, gradu gde se odvija prava meksička svakodnevica, daleko od turističkih centara poluostrva. Cena izleta obuvata prevoz, vodiča i obrok.
Hotel u Plaji del Karmen 

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Hotel ** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Plaji del Karmen je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje dana pred put.

Hotel u Kankunu 

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja u hotelu od 3*.

Sajt
https://www.jungletribe.rs/
Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje grupe 3 sata pre leta na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu. Čekiranje na let za Kankun (Cancun) u 20:20h. sa presedanjem. Dolazak u Istanbul u 23:10h. 

Dan 2: Dolazak u Kankun. Transfer do Plaje del Karmen
Presedanje na let za Kankun u 02:30h. Dolazak u Kankun u 12:20h po lokalnom vremenu. ¡Hola Mexico! Transfer do Plaje del Karmen (Playa del Carmen), prelepo mesto na obali Karipskog mora u državi Kintana Ro. Beskrajna peščana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike da vidite, lepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, mariači, barovi... Smeštaj u hotel. Uveče, po želji, idemo na tradicionalnu meksičku večeru, pa potom u bar na nekoliko pića (tekila, pivo, kokteli, odlučite sami). 

Dan 3: Fakultativni izlet - Čičen Ica
Fakultativni izlet u Čičen Icu (Chhichen Itza), grad Maja i jedno od novih svetskih čuda. Ovo će sigurno biti jedno od najimpresivnijih mesta koje ćete videti u životu, a priča o Majama, njihova kultura i način života će vas bar malo trgnuti i naterati vas da odete duboko u razmišljanje. Usput ćete imati priliku da se kupate u cenotama - prirodnom jezeru koje se nalazi u pećini. Po povratku sa izleta, pravimo kratku pauzu da bi videli grad Valjadolid. Povratak u Plaju del Karmen. Slobodno vreme.

Dan 4: Fakultativni izlet - Tulum i Koba
Fakultativni izlet i odlazak u Tulum, grad Maja na obalama Kariba. Iguane raznih boja i veličina će slobodno šetati pored vas, a posle obilaska arheološkog lokaliteta Koba, idemo na jednu od najlepših plaža na Karipskom moru i sigurno jednu od najlepših plaža na svetu. Imamo celo popodne za uživanje u ovom raju. Uveče se vraćamo u Plaju del Karmen. 

Dan 5: Fakultativni izlet - Bakalar
Fakultativni izlet  - Bacalar. Mesto koje je prvo osvojeno od strane španskih konkvistadora, pa zatim bilo pod okupacijom pirata, posetićemo ono počemu je najpoznatije – laguna. Vožnja brodom po jezeru koje samo po sebi menja boje je nesvakidašnji događaj i prava retkost koja se ne može videti svugde. Povratak u Plaju del Karmen. 

Dan 6: Slobodan dan
Slobodan dan u Plaji del Karmen i prilika za poslednje zrake sunca na plažama u Meksiku. 

Dan 7: Transfer do Kankuna
Transfer do Kankuna i istraživanje grada na severu Jukatana.

Dan 8: Fakultativni izlet - Tri cenote
Slobodan dan u Plaji del Karmen. Po želji, možemo vam organizovati fakultativni izlet i kupanje u tri najpozantije cenote Jukatana. Nekada su u ovim cenotama Maje prinosile darove svojim bogovima a sada cenote važe za prekrasne, prirodom izvajane, atrakcije. Ove prirodne jame nastale propdanjem krečnjaka su najpopularniji prirodni bazeni na svetu. Povratak u Plaju del Karmen. 

Dan 9: Fakultativni izlet - Isla Muheres
Prilika da posetimo kroz fakultativni izlet čuveno ostrvo žena odnosno Isla Muheres (Isla Mujeres). Uživanje i najlepše kupanje na ostrvu koje je posvećeno majanskoj boginji rađanja Išel. Ovo ostrvo je udaljeno  od jukatanskog poluostrva samo trinaest kilometara te je vrlo pristupačno za ljubitelje odličnog kupanja u vodama tirkiznih Kariba. Čitavo ostrvo možemo obići u golf autima s obziram da je to jedino prevozno sredstvo na ovom mirnom ostrvu. Za ljubitelje adrenalinskih iskustava postoji opcija ronjenja sa ajkulama! Povratak u Plaju del Karmen. 

Dan 10: Fakultativni izlet - Isla Holboš
Fakulatativni izlet i upoznavanje ostrva Kariba! Preporučujemo Isla Holboš (Isla Holboix) gde se još uvek nalazi pravi bekpekereski raj. Još uvek neistraženo ostrvo za sada je poznato po kiteboardingu, lepim plažama i čudesnom biodiverzitetu. Ispred samog ostrva nalaze se lagune u kojima su nastanjeni flamingosi i pelikani i ovo područje predstavlja njihov dom. Povratak u Plaju del Karmen. 

Dan 11: Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Las Coloradas i Rio Lagartos
Slobodan dan ili prilika da posetite neotkriveni kutak Jukatana. Fakultativni izlet Las Coloradas i Rio Lagartos dolaze na red kao poptuno otkrovenje u Meksiku! Ružičaste lagune gde žive flamingosi, vožnja čamicima kroz mangrove, krokodoli, lekovito blato koje rado koriste kako Meksikanci tako i turisti... Posle toga prava meksička priča – grad Tizimin. Povratak u smeštaj. 

Dan 12: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska
Nakon odjavljivanja iz smeštaja polazak na aerodrom i čekiranje na let do Beograda u 13:50h sa presedanjem u Istanbulu. 

Dan 13: Povratak i kraj putovanja
Dolazak u Istanbul u 09:45h i presedanje na let za Beograd u 18:45h. Dolazak u Beograd u 19:30h. Kraj putovanja.
Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 3 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja je turistička agencija Jungle Tribe, broj licence OTP 162/2020 kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Jungle Tribe.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama