Ohrid - Nova godina

Ohrid, Makedonija

već od 105€

Opis destinacije

Ohrid je grad-spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava), zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjevekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX .

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel
  • Apartman

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OHRID – SVETI NAUM ( fakultativa ) – STRUGA I VEVČANI(fakultativa) – SKOPLJE

29.12/02.01.2023 – 3 NOĆENJA SA PREVOZOM
“ART”APARTMANI U GRADU – 105 eur specijalna cena za rezervacije do 15.11.22 – REDOVNA CENA 115 eur

HOTEL “MILLENIUM PALACE”4* - 209 eur specijalna cena za rezervacije do 15.11.22 - REDOVNA CENA 219 eur
(sa dočekom Nove godine i reprizom)
doplata za 1/1 sobu 30%

ARANŽMAN OBUHVATA:
TRI noćenje sa doručkom u ART  APARTMANIMA u GRADU
- TRI noćenja na bazi TRI POLUPANSIONA I SVEČANOM VEČEROM SA JEDNIM APERATIVOM I REPRIZOM NOVE GODINE U HOTELU “MILLENIJUM PALACE” 4* . Smeštaj u 1/2 , 1/3 sobama.
- Razgledanje Ohrida sa licenciranim vodičem
- Obilazak Skoplja
- Usluge pratioca grupe
- Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- FAKULTATIVNI IZLET DO SV.NAUMA – 10 eur
- KRSTARENJE JEZEROM U TRAJANJU OKO 1h:30min – 10 eur
- FAKULTATIVNI IZLET DO STRUGE I VEVČANA SA UKLJUČENIM RUČKOM (bogata Vevčanska  trpeza sa specijalitetima tog kraja ) 20 eur
- SVEČANA VEČERA U RESTORANU “BILJANINI IZVORI “ - za goste koji su smešteni u privatnom smeštaju – 55 EUR ( izjašnjavanje prilikom rezervacije zbog ograničenog broja mesta )
- Individualne troškove

MINIMUM PRIJAVLJENIH ZA REALIZACIJU IZLETA JE 30 OSOBA.

ARANŽMAN JE RADJEN NA BAZI 45 PLATIVIH PUTNIKA,
1.Dan(29.12)KRAGUJEVAC
Polazak iz Kragujevca 23:00 h sa parkinga kod železničke stanice. .Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.

2. Dan(30.12) OHRID
Dolazak u Ohrid u ranim jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim PANORAMSKI obilazak sa vodičem starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima (crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava,Sv,Jovan Kaneo, amfiteatar... ). Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel/apartmanre, slobodno vreme za šetnju i odmor . Fakultativna vožnja brodom i obilazak prelepog Ohrida sa jezera. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan(31.12) OHRID – SVETI NAUM (fakultativno )
Doručak. Odlazak na izlet na Sveti Naum i obilazak manastira Sv. Sv.Naum koji je izgrađen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero i okolne planine. Povratak za Ohrid i pripreme za doček Nove godine SREĆNA NOVA GODINA.Noćenje.

4.Dan(01.01) OHRID – STRUGA/VEVČANI - fakultativno
Doručak. U 11 h fakultativni polazak za STRUGU I VEVČANE i obilazak prelepih predela sa uključenim tradicionalnim Makedonskim specijalitetima. Povratak na Ohrid. Slobodno vreme. Noćenje.

5.Dan(02.01) OHRID– STRUGA - SKOPLJE – KRAGUJEVAC
Doručak. Napuštanje soba. Polazak prema Skoplju i obilazak grada u pratnji vodiča. Polazak za Kragujevac.Dolazak na mesto polaska oko ponoći. Kraj programa.
- 40% PRILIKOM REZERVACIJE A OSTATAK 10 DANA PRED PUT
- 40% PRILIKOM REZERVACIJE A OSTATAK ČEKOVIMA NA JOŠ 3 MESEČNE RATE.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama