Informacije

SMESTAJ

  • Apartman

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datumi polazaka za 2020. godinu: 10.07; 07.08; 11.09.

CENA: 10.900 RSD

Uključeno u cenu
- Prevoz turističkim autobusom po programu i itinereru
- Smeštaj u mestu Agias Athanasios na bazi noćenja sa doručkom ili Požar Lutra - poznata banja podno Kajmakčalana, tuš, wc
- Pratnja i usluge licenciranog turističkog vodiča
- Troškovi organizovanja putovanja

Nije uključeno u cenu
- Individualni troškovi
- Prevoz džipovima od podnožja planine do crkve moguće organizovati a cena zavisi od broja prijavljenih osoba (zainteresovani treba da napišu u napomeni prilikom rezervisanja programa)
- Ostali obroci
- Sve što nije navedeno u programu 

1. Dan – petak
Polazak iz Novog Sada u 21:30h sa parkinga Hotela Sajam. Vožnja do Beograda I polazak kod skejt parka preko puta TC Ušće i pored Brankovog mosta 23h. Zadržaćemo se usput na benzinskim pumpama kod Batočine i Niša kako bismo pokupili ostatak putnika. Noćno putovanje.

2. Dan – subota
Ujutru oko 9h stižemo u mesto Udovo, južni deo Vardarske Makedonije, nedaleko od Đevđelije. Na ovom mestu ćemo posetiti jednu od spomen-kosturnica iz Velikog rata, posvećenu žrtvama Valdanovskog pokolja 1915. godine. Odlazak u mesto Polikastro uz grčko makedonsku granicu gde ćemo posetiti spomenik Nikoli Pašiću, videti groblje britanskih vojnika iz Prvog svetskog rata i posetiti spomenik na uzvišenju na kojem su svoje živote u Prvom svetskom ratu ostavili vojnici iz Britanije, Grčke, Srbije, Francuske i Italije, koji su 15. septembra 1918. godine probili Solunski front. Nastavljamo put Soluna, gde ćemo posetiti Zejtinlik, jedno od najvećih sprskih vojničkih groblja van granica Srbije. Na ovom fascinantnom mestu postoji mogućnost da se upoznamo i sa sad već čuvenim čuvarem, vremešnim i legendarnim čika Đorđem Mihajlovićem i od njega čujemo priče o tome kako je Zejtinlik nastao. /Svi oni koji bi da potraže grobove svojih najbližih, mogu unapred najaviti organizatoru/.
Drugi dan naš program zavisi od vremenskih uslova: 
 
1. Ako na Kajmakčalanu bude lepo vreme i moguće penjati se, krećemo iz Soluna najkasnije u 8 h i posle oko 2,5 sata vožnje stižemo do ski centra Voras. Odatle se peške penjemo do vrha planine (oko 2 sata traje pešačenje) i posećujemo crkvu proroka Ilije. Povratak oko 14.h. Odlazak za Bitolj. Poseta srpskom groblju u Bitolju. Uveče polazak za Srbiju. Dolazak u ranm jutarnjim satima. 
 
2.Ako vreme ne bude pogodno za penjanje, u tom slučaju polazak iz Soluna je najkasnije u 8,30. Dolazak do antičkog arheološkog nalazišta Pela - grad Filipa Makedonskog i u kome je rođen Aleksandar Makedonski. Nastavak puta ka Edesi. Poseta crkvi koju je podigao car Dušan i vodopadu. Nastavak putovanja za Bitolj. Polazak iz Bitolja uveče. Dolazak u ranim jutarnjim satima. 
Rezime: u slučaju penjanja na Kajmakčalan nema Pele i Edese!
 
Za polaske 2019.: Nakon posete Zejtinliku, sledi panoramsko razgledanje grada Soluna i nastavak ka mestu Edesa, u kojoj je tokom Bitke na Kajmakčalanu boravio Kralj Petar sa svojim štabom. Poseta čuvenom vodopadu u Edesi, kao i crkvi koju je podigao car Dušan.
Noćenje u poznatom grčkom zimskom centru, Agias Atanasios-u, podno Kajmakčalana, na bazi noćenja sa doručkom ili u poznatoj grčkoj banji Požar Lutra (u tom slučaju usput obilazak još dva spomenika iz I sv. rata - jedan šumadijskoj a drugi moravskoj diviziji). 

3. Dan – nedelja
Rano ujutru krećemo za Kajmakčalan. Popećemo se do spomen kosturnice koju je Kralj Aleksandar I Karađorđević sazidao za svoje divjunake, a gde se nalazilo srce velikog prijatelja Srba - dr Rudolfa Arčibalda Rajsa, koje je misteriozno nestalo. Oko 14 h krenućemo ka Bitolju. Obilazak srpskog groblja. Nastavak puta ka Srbiji. Sa usputnim zadržavanjima, dolazak u Beograd i Novi Sad se predviđa posle ponoći.
40% od ukupne vrednosti aranžmana najkasnije 2 dana od prijema instrukcije za uplatu a ostatak iznosa najkasnije 5 dana pred početak ture;
Platnim karticama Dina, Master Card, Visa;
Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak se otplaćuje u najviše 4 jednake mesečne rate;

MGLN

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama